Det hela är ganska enkelt, visionen bakom webbplatsen företagsammamark.se är att man enkelt ska kunna hitta det man söker när man behöver hjälp med något. Det finns två typer av annonser, en grundannons med företagsnamn och verksamhetsbeskrivning samt en mer utförlig där du har möjlighet att lämna fler uppgifter; länka till egen webbplats, lägga in telefonnummer och skriva en utförligare och lite mer säljande verksamhetsbeskrivning. Basvarianten är gratis för alla typer av företag eller  hobbyverksamhet, den andra varianten kostar 990kr inkl moms per år. Du löser den genom att köpa ett medlemskap här på hemsidan, vilket då ger dig dels utökade möjligheter här på webbplatsen men också lite fördelar i kommande satsningar…

Vi garanterar inte att alla annonser publiceras, och vi förbehåller oss rätten att neka annonser samt eventuellt begära eller föreslå ändringar före publicering.

Vem får registrera sig?

Vem som helst som har en eller flera tjänster vederbörande vill erbjuda får lov att registrera sig. Du kan ha en hobbyverksamhet du vill testa på marknaden eller ett fullfjädrat företag, vi ställer inga krav på f-skatt.

Vem betalar skatt och moms?

Det finns inga krav att man måste kunna uppvisa en f-skattsedel för att registrera sig här, vill man prova sin hobbyverksamhet går det också bra. Det är dock av allra yttersta vikt att allt sköts enligt konstens alla regler när det gäller skatt och moms. I varje relation som skapas mellan en säljare och en köpare är det det egna ansvaret att se till att skatter och avgifter sköts. Företagsammamark.se eller företagen bakom tar inget ansvar för avtal mellan köpare och säljare.

Vad betalar man för?

En basannons på företagsammamark.se är gratis. Vill man ha med mer information betalar man en avgift för detta. Den avgiften går till att driva webbplatsen med allt vad det innebär av uppbyggnad, utveckling, underhåll samt marknadsföring i sociala medier bland annat. Du får också tillträde till en sluten grupp på Facebook där vi kan nå varandra med snabba frågor och snabba svar, vi kommer också att erbjuda webbseminarier och olika kunskaps- och nätverksträffar.

Vem driver denna webbplats?

Företagsamma Mark är ett samarbete mellan flera aktörer. Webbplatsen har tagits fram för att hjälpa kommuninvånarna och företagen i kommunen att hitta personer/företag som utför de tjänster de behöver hjälp med.

Tre företag finns bakom webbplatsen och konceptet. Dels har vi Annki Bergh från Ljusa idéer, vår suverän inom områden idékläckning och verkställande. Charlotte Pantzerhielm från Lluvy AB, klippan inom marknadsföring och att rita digitala kartor. Veronika Berg på Hemsideverkstaden i Mark har satt ihop webbplatsen och sköter det mesta av driften.

Vi hoppas givetvis på ett gott samarbete med kommun, näringsliv och intresseorganisationer, men det kan vara av vikt att understryka att vi är helt obundna, både religiöst och politiskt.

Måste man bo eller ha sitt företag registrerat i Mark?

Nej, du måste inte bo eller ha ditt företag i Mark. Syftet med webbplatsen är dock att öka kännedomen om lokala företag och verksamheter.

Vi undanbeder oss dock systematiskt registrerande av företag som jobbar platsoberoende, t.ex. rena webbföretag eller MLM-företag på alla ”företagsamma-sidor” av personer utan någon som helst koppling till kommunen. Vi säger inte nej till legitima företag på grund av deras verksamhet utan vill enbart i första hand att personer med lokal koppling ska få chans att synas. Om ni har några frågor kring detta så hör gärna av er!

Måste jag ha en hemsida?

Nej, du måste inte ha en hemsida att driva trafik till, det är dock alltid rekommenderat att ha en egen webbplats om man driver företag. Har du i nuläget ingen hemsida går det bra att hoppa över den punkten i registreringen.

Bilder

De bilder du laddar upp är ditt ansvar. Du får ej använda logotyper eller upphovsrättsskyddat material utan tillstånd, och vid förfrågan ska detta tillstånd kunna uppvisas för företagsammamark.se före publicering.

Text på bilder

Du får lägga text på bilderna du laddar upp i annonsen, håll dock denna på en minimal nivå. Enstaka ord eller logotyper ger bäst effekt, för att ytterligare beskriva något använd fältet för lång verksamhetsbeskrivning. Vi förbehåller oss rätten att neka bilder som innehåller för mycket text, du får då en chans att lägga till en ny bild istället.

Ansvar

Alla annonser granskas före publicering, Företagsammamark.se eller företagen bakom kan dock ej behäftas med ansvar för annonsens korrekthet eller innehållet på länkade webbplatser.

Betalning

Betalning görs enklast via Stripe med betal eller kreditkort. Önskar du betala via faktura eller veta mer om sponsring är du välkommen att ta kontakt via mejl.